Cerealele pentru micul dejun, solutii pentru sanatate si controlul al greutatii

Oamenii care mananca cereale la micul dejun  in mod regulat, tind sa aiba o greutate corporala mult mai echilibrata, un nivel al colesterolului mai scazut si o forma mai buna. Studiile au aratat faptul ca, consumul de cereale este corelat cu numeroase beneficii asupra sanatatii atat pentru barbati, cat si pentru femei si copii, de toate varstele si de toate nationalitatile.

Cei care mananca la micul dejun cornflakes au un indice al masei coprorale mult mai scazut si o circumferinta a taliei mai mica, in comparatie cu cei care nu mananca cereale la micul dejun sau chiar si cu cei care sar peste cea mai importanta masa a zilei. Oamenii care consuma mai multe cereale, indiferent ca sunt fulgi de cereale sau batoane de cereale, au foarte mult de beneficiat de pe urma acestora, din punct de vedere al sanatatii, si asta din cauza faptului ca cerealele ofera senzatia de satietate, adica, te saturi mult mai repede si astfel iti mentii greutatea si scazi si riscul de a dezvolta boli cronice.

Persoanele care consuma cereale au un nivel mai scazut al colesterolului din sange si al colesterolului rau, in comparatie cu persoanele care consuma cereale mult mai rar sau deloc. Cerealele consumate impreuna cu lapte degresat la micul dejun ajuta la cresterea cantitatii de calciu absorbita in corp, iar aceasta crestere este asociata cu o greutate corporala mai echilibrata. Consumul regulat de cereale ne mai poate proteja si de riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s